IslamBosna.ba- Bivši egipatski muftija i pobornik egipatskog pučističkog predsjednika es-Sisija, Ali Džum’a kazao je da je 30. juni, prije pet godina, kada je izvršen vojni puč protiv legitimnog egipatskog predsjednika, “jedan od Allahovih dana kada su vjernici pobijedili protiv nevjernika, smutljivaca, spletkaroša i zločinaca.”

Govoreći o vojnom puču, u subotu u programu “Allahu a’lem”, TV-kanala CBC, uspoređujući Allahovu pomoć Poslaniku i es-Sisija, Ali Džum’a je kazao: “To je Allahov dan kada je Allah pomogao Njegovog roba, uzdigao Njegovu vojsku i sve saveznike ponizio.” On je dodao da je “dozvoljeno slaviti 30. juni jer je to jedan od velikih Allahovih dana”, uspoređujući da su “takvi dani kao i dani oslobođenja Mekke i dan rođenja Allahovog Poslanika.”

Ali Džum’a, bivši egipatski muftija, poznat je kao veliki neprijatelj egipatskog predsjednika Muhammeda Mursija i islamskog pokreta Muslimanske braće. U vrijeme velikih protesta protiv vojnog puča, Džum’a je pozvao egipatsku policiju i vojsku da “pucaju u grudi” onima koji se protive es-Sisiju.

IslamBosna.ba