IslamBosna.ba – Bivši egipatski muftija i poklonik egipatske vojne hunte Ali Džum’a je još jednom dokazao da za njega nema granica. U jednom predavanju Džum’a je izjavio kako je država Katar dobila ime po čovjeku Katari b. Fudža’u, jednom od vođa haridžija, dok je čovjek koji se borio protiv haridžija potjecao iz Emirata.

U kratkom video snimku, Ali Džum’a kaže: “Katari b. Fudža’a je bio rječit čovjek i bio je imam haridžija. Po njemu je Katar dobio ime. Katari b. Fudža’a je naselio Katar i haridžije su došli u Katar. Čudno je da je Muhelib b. Sufra, koji se borio protiv haridžija, bio iz Emirata.”

Ali Džum’a je istakao da je ovo čudna stvar, zaključivši “kao da se zločini naslijeđuju.”

“Nakon samo dvije godine, Kutri i haridžije su potpuno uništene”, dodao je on.
“Kao da se zločini naslijeđuju ili da se historija ponavlja”, kazao je Ali Džum’a. “Zapamtite ovo dobro… imamo samo dvije godine da čekamo”.

Korisnici društvenih mreža izrazili su svoju ljutnju zbog njegovih komentara, dok su drugi ismijavali njegovu logiku.

Sisijev muftija je izmislio novi način da dobije rižu od Abu Dabija…

 

Ali Džum’a i najneobičnije tumačanje UAE opsade Katara. On predviđa da će za dvije godine Katar biti uništen.

Kontroverzni egipatski muftija je od ranije poznat po svojim stavovima prema svim onim koji su protiv vojne hunte u Egiptu, a poznate su njegove fetve u kojima poziva na ubijanja demonstranata i Muslimanske braće, opisujući ih kao haridžije.

“Pucajte ih u srce. Blagoslovljeni da su oni koji ih ubiju”, govorio je Džum’a u to vrijeme. “Moramo očistiti naš Egipat od ovih haridžija… oni su licemjeri i razbojnici”.

IslamBosna.ba