IslamBosna.ba– Invazija od 15. jula bio je još jedan pokušaj marioneta imperijalizma koji izgledaju kao turski vojnici, pokušaj koji je ciljao na tursko jedinstvo, kazao je predsjednik turske stranke MHP, Devlet Bahčeli u svom govoru na današnjem mitingu Demokratije i šehida u Istanbulu.
Terorista iz Pensilvanije prerušen u imama ciljao je na tursko jedinstvo 15. jula, kazao je Bahčeli obraćajući se milionima okupljenim u Yenikapiju i milionima širom svijeta.

“Tirani, izdajnici, marionete imperijalizma ovoga puta su ušli u uniforme turskih vojnika, oružje naroda okrenuli su prema narodu i pokušali su izvršiti ubilački udar na narod”, kazao je Bahčeli.

“Sretan sam jer je ovdje narod, ovdje je volja, ovdje je vjera. Ruka koja se ne obara, glava koja se ne poginje, nepobjediva moć naroda je  na ovom mitingu”.

Govoreći o Fethullahu Gulenu on je kazao da je riječima mržnje i prokletstva, svojoj organizaciji ubica izdao naredbu da udare na Tursku.

“Vaiz koji je prodao dušu šejtanu, vojvoda sa izgledom muslimana, kulminirao je sa svojim neprijateljstvom prema Turcima i Turskoj. Oborio je rekord u smutnji i licemjerju. FETO je prenosilac krstaških ambicija i za metu je uzeo srce Turske”, poručio je on.

Današnji miting održava se pod pokroviteljstvom Predsjedništva Republike Turske.

Ovo je prvi miting na kojem zajedno učestvuju predsjednik Turske Redžep Tajjip Erdogan, uz premijera Turske i predsjednika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Binalija Yildirima te predsjednike opozicionih Republikanske narodne partije (CHP) Kemala Kilidždaroglua i Partije nacionalnog pokreta (MHP) Devleta Bahčelija.

Svi koji dolaze na miting podvrgnuti su detaljnim pretresima i visokim sigurnosnim mjerama.

IslamBosna.ba