Tehnički direktor “Beme” Marinko Umićević rekao je Srni da su papuče visokog kvaliteta izrađene od prirodnog materijala i namijenjene za rad u bolnicama.

On je istakao da je “Bema” donirala i 55 pari dječije obuće hramu Svete velikomučenice Marine u Pervanu, koje su namijenjene za učenike Osnovne škole u ovom mjestu.

“`Bema` je društveno odgovorna firma, učesnik brojnih humanitarnih akcija, sponzor Košarkaškog kluba invalida /KKI/ Vrbas Banjaluka koji okuplja oboljele od paraplegije, dječije paralize, distrofije, te drugih sportskih kolektiva i samo u 2011. godini donirala je preko 1.000 pari obuće najugroženijim kategorijama stanovnika Republike Srpske”, istakao je Umićević.

On je podsjetio da je “Bema” osnovana 2. avgusta 2004. godine, da proizvodi modnu i visokomodnu obuću koja se u potpunosti izvozi na strano tržište, naglasivši da je iz Banjaluke lani ostvarila izvoz robe vrijedan 15 miliona evra.

“Bema” zapošljava 1.006 radnika, a u 2012. godini, najtežoj u poslovanju, primljena su 102 nova radnika. Umićević je rekao da novo zaposlenje radnika u ovoj godini predstavlja veliki doprinos za društvenu zajednicu, ali i iskorak za fabriku.

U 2010. godine “Bema” izrazila je solidarnost sa narodom Čilea i donirala 33 para cipela za spašene rudare iz rudnika San Hoze i jedan par cipela za čileanskog predsjednika Sebastijana Pinjera.

srna

Leave a Reply

*

captcha *