Ponestaje strpljenja

Iako su još prije mjesec najavljivali da će "odluku donijeti naredne sedmice", predstavnici Aerodroma Banja Luka još se nisu izjasnili da li prihvataju ponudu.

Pored toga, iz aviokompanije su u nekoliko navrata tražili sastanak s nadležnim osobama iz RS, ali do njega nikada nije došlo. U "BH Airlinesu" zbog toga već gube strpljenje.

 – To već dosta dugo traje, sva ta priča. Ako sve ne bude funkcioniralo na obostrano zadovoljstvo, onda ćemo se okrenuti ka nekoj drugoj destinaciji – kazao je jučer za "Avaz" direktor "BH Airlinesa" Nudžeim Rečica.

Dodao je da "postoji destinacija koliko hoćete, od Skoplja, Rima, pa nadalje".

Nema direktora

Dosadašnji direktor Aerodroma Banja Luka Velimir Bobić jučer nije želio davati komentare o ovoj temi jer se, kako nam je kazao, već sedam dana ne nalazi na toj poziciji. Potvrdio nam je da odluka o prihvatanju ponude još nije donesena. Novi direktor još nije izabran.

Inače, planirano je upostavljanje dnevnih letova u oba smjera, ujutro iz Banje Luke, a navečer iz Sarajeva, te još četiri leta sedmično oko podneva. Pored toga što bi dva najveća bh. grada bila izuzetno povezana, Banjalučanima bi to otvorilo mogućnost da putuju na veliki broj svjetskih destinacija, uz zadržavanje u Sarajevu od svega sat ili dva.

Vlada "neutralna"

Marinko Biljanović, pomoćnik ministra saobraćaja i veza RS, kazao je za naš list da se Vlada ne želi miješati u ovo pitanje, već da je na Upravi Aerodroma da donese odluku.

Kako je rekao, jedino što je sugerirano iz Vlade je da bi se trebala zadržati jedina direktna međunarodna linija koju Banja Luka ima, a to je ona s Cirihom. Nju "drži" upravo "BH Airlines", ali bi bila ukinuta u sklopu novog aranžmana, jer bi se saobraćaj iz Banje Luke za Cirih preusmjerio preko Sarajeva.

Avaz

Leave a Reply

*

captcha *