Dodjela medalja pripadnicima kontigenta UNFICYP, koji već 47 godina egzistira na Kipru, uprličena je u 15. jula Nikoziji.

Prvi put ove godine ovoj svečanosti prisustvovala je i delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine predvođena sekretarom Ministarstva Bakirom Dautbašićem, a u kojoj je bio i direktor Službe za poslove sa strancima Dragan Mektić te pomoćnik ministra sigurnosti Ermin Pešto.

Bosnanskohercegovački kontigent pri ovoj UN-ovoj misiji na Kipru čini pet policajaca iz Bosne i Hercegovine. Pored odlikovanih u bh. kontigentu službuju i naši policajci Miroslav Milojević, Zaim Prošić i Predrag Minić.

Tokom ove posjete, zvaničnike BiH ugostila je šefica Misije Lisa Buttenheim i šef UNPOL-a John Faralley i njegov zamjenik – bh. policajac Miroslav Milojević.

Tom pirlikom izražena je zahvalnosti vlastima Bosne i Hercegovine za aktivno učešće u ovoj mirovnoj misiji uz najviše pohvale za predstavnike naše zemlje. Naglašeno je da bh. policajci svojim odgovornim i predanim angažmanom doprinose stabilnosti i očuvanju mira na Kipru, a time i uspješnosti misije UN-a u ovoj zemlji.

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *