Za predsjedavajućeg Vijeća ministara biće predložen Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH), za ministarku pravde Borjana Krišto (HDZ BiH), dok bi ministarsku poziciju mogao dobiti i Martin Raguž (HDZ 1990), nezvanično saznaju ”Nezavisne novine”.

Do sada se, piše list u sutrašnjem bruju, špekulisalo da će na poziciji ministra pravde ostati aktuelni ministar Bariša Čolak, jer je iz HDZ-a BiH kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara bila Borjana Krišto čiju su kandidaturu osporavali prvenstveno iz SDP-a BiH.

Sastanak je održan u kabinetu Bože Ljubića, zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ 1990. Zamjenik predsjednika HDZ-a 1990 Martin Raguž, uoči sastanka je rekao da tema jeste formiranje Vijeća ministara BiH, ali nije želio špekulisati o kandidatima njegove stranke za ministarske pozicije.

Veso Vegar, v.d. generalnog sekretara HDZ-a 1990, nije mogao ni demantovati niti potvrditi da li su ovo kandidati za buduće ministre.

Predstavnici dva HDZ-a danas su samo potvrdili da su imali redovni, konsultativni sastanak, na kojem se govorilo o redovnim problemima, te incidentima u Stocu i uspostavljanju vlasti u Livanjskom kantonu.

(24sata.info)

Leave a Reply

*

captcha *