Novu koaliciju, ističe Memišević, namjeravaju formirati Srpska demokratska stranka (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP), Srpska radikalna stranka RS (SRRS), Demokratska partija (DP) Dragana Čavića i Demokratski narodni savez (DNS), koji zajedno imaju 13 poslanika. Osim toga Slaviša Mišković iz SDS-a novi je načelnik Višegrada.

 

“Krenuli su personalno protiv mene. Ja sam uvjerljivo najbolje prošao kod Bošnjaka, ali ne odgovaram srpskim partijama. Ovih dana se zato traži skupštinska većina koja bi izabrala njima podobnog Bošnjaka za predsjednika Skupštine općine Višegrad i prvog među Bošnjacima. Iza te igre stoji SDS i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini RS Miroslav Kojić. Takva svesrpska koalicija, ja to znam, ne može opstati duže od tri mjeseca, ali želim se ja diskvalificirati”, kazao za AA Memišević.

 

Nadalje, tvrdi kako nije slučajno da ga podržavaju Bošnjaci povratnici.

 

“Imao sam familijarnu tragediju. Svi moji su u maju 1992. godine stradali ovdje u Višegradu. Radio sam za ovaj projekt i srcem i dušom. Meni se sada zamjera što sam bio preaktivan. Ako bih ja bio deložiran deložiram iz zgrade Opštine Višegrad ovdje se više ni selam ne bi smio nazvati. Pitam se kome bi došli ti povratnici, Bošnjaci. Vjerujte mene počinje bivati strah za budućnost i perspektivu naših ljudi ovdje. Bošnjaci sve teže dolaze do svojih prava u Višegradu”, kazao je Memišević.

 

Inače, Bilal Memišević je osvojio više od 400 glasova Bošnjaka povratnika u Višegradu, dok je Suljo Fejzić, također iz SDA, imao 152 glasa.

 

“Fejzić je bio dobar borac Armije BiH, dobar je čovjek. Mada će i Fejzić imati pritiske, pozive i razne ponude ovih dana… Vjerujem da on neće biti dio igre i pristati na tu ulogu da samo maše rukom u Skupštini “, tvrdi Memišević.

(aacomtr)

Leave a Reply

*

captcha *