IslamBosna.ba- Bivša žena šejha dr. Jusufa el-Karadavija je kategorički opovrgla da je sa novinarom saudijskog lista pričala o svome ljubavnom bračnom životu, prenosi el-Arabi el-Džedid.

Alžirka Esma bin Kada’ je kazala u subotu da su navodne njezine izjave koje su ranije ove sedmice prenijeli mediji poput  saudijskog lista El-Rijad ‘blatantna kleveta’ i ‘potpuna laž”.

Ona je kazala da je marokanski novinar koji je podvrgao kampanji kleveta ‘plaćenik’ i ‘licemjer’.

“On je pokušao iskoristiti moje ime i uvući me u sukob koji nema nikakve veze sa  mnom”, kazala je ona misleći na tekući regionalni raskol s Katarom.

Kada’  je kazala da će podnijeti tužbu protiv Abdulhakka es-Sinabija i naglasila je da se nikada nije srela niti je razgovarala s novinarom.

Saudijski list je ranije ove sedmice objavio Sinabijev tekst u kojem  tvrdi da je Kada’ otkrila detalje o svom seksualnom životu sa istaknutim alimom Karadavijem.

U tekstu je navedeno da je Karadavi prisiljavao svoju bivšu ženu da gleda pornografske filmove te da ima seksualne odnose sa njihovom služavkom.

Kada’ navodi da novinar ima ‘bolesnu maštu’ te mu je poručila da potraži stručnu pomoć.

Napad na Karadavija i njegovu bivšu ženu dolazi usred blokade Katara od zaljevskog bloka predvođenog Saudijskom Arabijom. Šejh Karadavi, inače Egipćanin, se već decenijama nalazi u Kataru.

Već više od jedne godine, Saudijska Arabija i njezini saveznici su prekinuli odnose sa Katarom, optužujući ga za podupiranje ‘terorističkih’ pokreta. Doha negira optužbe.

Od početka krize mediji ovog bloka vode kampanju protiv Katara i istaknutih ličnosti ovog zaljevskog emirata.

Blok predvođen Saudijskom Arabijom je stavio šejha Karadavija na ‘terorističku listu’ dok je Rabita (Liga islamskog svijeta) sa sjedištem u Rijadu suspendovala članstvo šejha Karadavija u organizaciji.

Egipatske vlasti su u odsustvu osudile šejha na doživotni zatvor, a njegova kćerka se nalazi u samici više od godinu dana.

Karadavi se smatra duhovnim vođom zabranjene Muslimanske braće.

Bin Kada’ je upoznala Karadavija i vjenčali su se tokom njegovog boravka u Alžiru početkom 1990.-tih, a kasnije su se i razveli. Bin Kada’ je politički aktivna u Alžiru.

IslamBosna.ba