IslamBosna.ba – Sudeći prema akcijama naših dojučerašnjih komšija, nakon zaustavljanja rata nije se mnogo promijenilo u njihovim glavama. U vrijeme kada u čitavoj Evropi za sami pozdrav tzv. "Sieg Heil" možete ostati bez posla i biti procesuirani (kao nedavno u Beču), za poricanje Holokausta možete zaglaviti u zatvoru, dotle u Bosni i Hercegovini bez ikakvih problema možete da: gotivite Radovana Karadžića i da pravite demonstracije podrške ovom ratnom zločincu, tvrdite da nije bilo genocida, življavati se na preživjelima istoga, ne morate nikom ništa otplatiti kao odštetu (da se sjetimo: Nijemci je i dan danas otplaćuju Jevrejima) za klaonicu od 200 000 ljudi i masovna silovanja, njihove porušene kuće i bogomolje.

Ne samo to, nego ono što je u zadnje vrijeme popularno u genocidnoj tvorevini zvanoj Republika Srpska jeste neprestano optuživanje povratnika u ovaj krvlju nadojeni dio Bosne i Hercegovine za ratne zločine. U vrijeme kada se njihovi ratni zločinci slobodno šetaju ulicama, oni optužuju žrtve za ratne zločine i sude im.

Na brojnim internet forumima i socijalnim mrežama može se masovno čitati krvoločna retorika monstruma koji su za nekoga drugog obavljali krvavi posao nad narodom čiji je jedini grijeh bio što su imali muslimansko ime. I koji su u tom smislu odgajali i nove generacije. Oni čak ni ne pokušavaju da nam dokažu da im je žao za ono što su počinili u sklopu genocida (ima i izuzetaka, ne smijemo ni njih zaboraviti). Jedan od primjera srpske kulture i osjećaja koje gaje prema Bošnjacima jeste i crtanje "4 S" po nišanima muslimanskih mezarova u Sloveniji. U isto vrijeme bosansko "pravosuđe" ima glavni zadatak da iz zemlje protjera ljude koji su ovome narodu pritekli u pomoć u vrijeme povampirenja dragih nam susjeda. Nije im ni na kraj pameti da, osim par izuzetaka, uopšte ne brine za pravdu nad zlocinčima. A i ukoliko nekoga osude, osude ga na manju kaznu od one koju bi negdje na Zapadu dobio za utaju poreza.

A političari "iz naših redova" se spremaju na legalizaciju genocida najavom popisa stanovništva. Dakle: Bošnjaci su fino istrijebljeni iz velikih dijelova Bosne, i još samo da se to na papir stavi kao pravosnažno. Nakon toga Srbi neće imati više nikakve brige za očuvanjem RS-a, nego će se moći skoncentrisati na to da posao dovrše i u Federaciji. Vrli bosanski mediji odmah slijedećeg dana nakon najave "historijskog ugovora" prodaju nam ublehe o kampanji snažnog povratka u jedan grad u istočnoj Hercegovini u koji se do sada NIKO nije vratio. A kao sada će se vratiti. Valjda da nas ubijede da je dogovor o popisu stanovništva neki ekstra uspjeh za nas.

Mene ovo prije svega podsjeća na izborne kampanje kada se 7 dana prije izbora stranke na vlasti odjednom sjete da trebaju nešto da urade za svoj narod pa počnu da asfaltiraju puteve i slično. Tako i sada. Popis stanovništva, zašto ne? Pa pogledajte kako se Bošnjaci vraćaju u Nevesinje bez ikakva straha! Istina posljednjih 12 godina se nije vratio niko, ali nema veze, jer SAD nastupa povratak! A mi ćemo zaigrati i kolo sa Dodikom i bilo kojim četnikom samo ako nam dovede struju i vodu u naše rodno selo, pa makar rušio druga i makar pripremao genocid nad drugima.

Jer mi smo narod bez glave.

Halil Senusija
halil.senusija@gmail.com

Leave a Reply

*

captcha *