Udruženje građana povratnika opštine Zvornik, najoštrije osuđuje dešavanja u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, područno odijeljene Orahovac, koja su se desila tokom pravoslavnog praznika Vaskrsa.

Naime, bošnjačka djeca koja pohađaju ovu školu u Orahovcu kod Zvornika povodom Vaskrsa natjerana su da na jednom od časova donesu kuhana jaja i da ih farbaju zajedno s đacima srpske nacionalnosti.

-Ovo je samo još jedan napad na Bošnjake posljednjih dana na području Zvornika.  Ovakvi događaju moraju biti sankcionisani, pogotovo jer se radi o najosjetljivioj kategoriji, djeci školskog uzrasta. Ovakvo nestručno ponašanje od strane prosvjetnih radnika mora biti pod hitno kažnjeno, navodi se u saopćenju Udruženja građana povratnika.

Umjesto da se širi mir, tolerancija i suživot,  građani bošnjačke nacionalnosti u Zvorniku svakodnevno bivaju provocirani od pojedinih građana srpske nacionalnosti.

Povodom ovog slučaja gradani povratnci pozivaju sve nadležne institucije da se uključe i na vrijeme spriječe ovakve incidente.

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *