Dok predsjednik Srbije Boris Tadić izjavljuje da nikada neće prihvatiti zahtjev za ukidanje institucija na Kosovu, jer bi to dugoročno značilo iseljavanje srpskog stanovništva iz pokrajine, s druge strane,  bošnjački član predsjedništva Bosne i Hercegovine  kalkulantski „ćejfi“ na muci svoje braće u Sandžaku i ignoriše brutalne pokušaje beogradskog režima da ukine sve autentične bošnjačke institucije u Sandžaku i Srbiji.

Nakon što je, u cilju realizacije svojih projekata, angažirao izdajnika bošnjačkog naroda i aktivnog saradnika UDBE, Adema Zilkića, koji je prvi pristao na „titulu”’ srpskog reisa za Podunavlje i Pomoravlje, beogradski režim pokušava preko javnih TV servisa, blatiti vjerskog poglavara muslimana, omalovažavati vjernike i destabilizirati zajednicu kroz “produžene ruke” u Bosni i Hercegovini.

Iako potpuno nekompetentan za islamska pitanja nedavno se oglasio izvjesni Almir Terzić, koji se  usudio da javno podrži izdajnika bošnjačkih vjerskih interesa, Adema Zilkića, pokušavajući na taj način dati mali “doprinos” kontinuiranim napadima beogradskog režima na jedinog legitimnog Reisu-l-ulemu Islamske Zajednice, uvaženog dr. Mustafu ef. Cerića.

Organizacija “Liga za Sandžak” upozorava javnost da ono kako Bošnjaci u Bosni i Hercegovini vide ukupna dešavanja  u Sandžaku nije ni nalik onome kako to neki bošnjački zvaničnici pokušavaju prikazati javnosti. U tom smislu ,,Liga za Sandžak“ osuđuje nepromišljene izjave pojedinaca i poziva sve političke i vjerske autoritete da ozbiljnije sagledaju stanje u regionu i svojim izjavama ne budu uzrok narušavanja stabilnosti i ionako krhkog mira u zemlji i regionu.

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *