Na ovaj način SDA je, zasigurno, pokazala svoju odgovornost prema građanima i u vrijeme kad se nalazi u opoziciji i nije odgovorna za funkcionisanje Općinskog vijeća i donošenje odluka i kada sve druge stranke i pojedince interesuje samo izborna kampanja i ne žele raditi posao za koji su izabrani i dobro plaćeni do mjeseca novembra.

U daljnjem toku sjednice Općinskog vijeća posebno je bitno donošenje Odluke o javnoj rasvjeti na području općine Bužim. Koja će uz određene korekcije, a koje je predložio Klub SDA, pojednostaviti i ubrzavati procedure oko preuzimanja izgrađenih rasvjeta i izgradnje novih.

Na ovaj način je rješen dugogodišnji problem preuzimanja i plaćana javne rasvjete u naselju Kupusnica, Gornji i Donji Brigovi, Lubarda, Konjodor i nekoliko drugih javnih rasvjeta.

Zabrinjavajuća je činjenica da danas nije dobila potrebnu većinu Odluka o izradi Urbanističkog projekta Trga Alije Izetbegovića. Naime, vijećnici Kluba Asda i SBiH nisu podržali navedenu odluku koja bi značila početak izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju ovog trga u centru Bužima. Podsjećamo da je upravo Alija Izetbegović uvažavajući zasluge Bužimljana i njihovu borbu za državu 20. februara ratne 1995. godine na sjednici Predsjedništva RBiH donio odluku o formiranju općine Bužim.

Izgleda da će trg, na žalost bužimljana i bužimljanki, određeni vremenski period postojati i dalje samo na ploči.(Pogledajte na slici.)

U vrijeme kada Asda organizira javne tribine o Aliji Izetbegoviću, u općini Cazin gdje su vlast ulažu velika sredstva za izgradnju sličnih trgova, na žalost u Bužimu vode licemjernu politiku koje je protiv bilo kakve izgradnje i napretka.

Nakon višegodišnjeg čekanja i opstrukciju da dođe kao tačka na sjednicu Općinskog vijeća, na održanoj sjednici je usvojeno i Rješenje o dodjeli zemljišta organizaciji RVI Bužim za legalizaciju stambeno-poslovnog izgrađenog objetka kod Veterinarske stanice Bužim.

 

(kipba)

Leave a Reply

*

captcha *