Četvoro drugih ubijeno je izvan Bulo Marera,grada u kojem je u nedjelju izvršen neuspio pokušaj dok se četvoro civila našlo u razmjeni vatre između francuskih komandosa i pripadnika el-Šebaba,dodaje svjedok.

Dvojica francuskih vojnika su ubijena kao i 17 ‘terorista’ u neuspjelom pokušaju oslobađanja francuskog tajnog agenta, Denisa Allexa, koji je otet u Somaliji prije više od tri godine, izjavio je francuski ministar odbrane.

Akciju je pokrenula DGSE,francuska vanjska obavještajna agencija, stoji u izjavi Jean-Yves Le Dria, ministra odbrane, dodajući da ‘teroristi tri i pol godine odbijaju pregovore i drže Allexa u nehumanim uvjetima. Zato je “isplanirana i provedena akcija”, koja je završila neuspjehom. “Ubili su ga njegovi tamničari u noći s petka na subotu”, objavilo je ovo ministarstvo.

Francuski komandosi su uz pomoć helikoptera napali grad Bulo Marer. To je bila druga vojna akcija Francuske na afričkom kontinentu izvedena za samo nekoliko sati. Francuzi su, naime, poslali svoje snage u državu Mali nešto ranije kako bi pomogli vladi u borbi protiv “pobunjenika”. Pariz je u tom povodu izjavio kako je posvećen borbi protiv terorista (čitaj muslimana) u Africi?!

Organizacija el-Šebab objavila je kako je Allex bio daleko od mjesta borbe s Francuzima te da će se za njegovu sudbinu doznati u roku od dva dana. Oni dodaju da će na kraju francuski građani biti ti koji će neminovno okusiti gorke posljedice lakomislenosti njihove vlade.

Šejh Muhamed Abdullah,zapovjednik lokalnih snaga el-Šebaba izjavio je: “Mudžahidi su porazili takozvane komandose francuske vlade koji su pokušali da spasu taoca i i oni (komandosi) su ostavili tijela nekoliko svojih članova na mjestu napada”.

Koliko vrijedi jedan muslimanski život?

Jedan 1 američki dolar vrijedi 1.37 eura. Da li se ovo također primjenjuje i na ljude jer čini se da se i vrijednost ljudi može na ovaj način odrediti. Da li muslimanski životi postavljeni u kalkulator vrijednosti se mogu porediti sa vrijednošću Anglo-židovsko-kršćanskih života?

Redovno na televiziji gledamo razne emisije o umrlim u (ne)prirodnim katastrofama i sl..Lokalne agencije vijesti nam izmamljuju suze dok nam se srca cijepaju kad pobješnjeli američki tinejdžer pobije pola škole. Plačemo i vadimo novčanike za pomoć zemljama čiji stanovnici nisu muslimani kad ih pogode prirodne nepogode.

Šta je sa nama? Šta je sa Somalijom? Palestinom? Sirijom?Afganistanom?Pakistanom? Irakom?

Oni su muslimani, dakle prirodno oslikani kao negativci i iz pozadine uvijek mora postojati nekakav terorista ili više njih da bi im vrijednost bila umanjena.

Krajem 2008. naučili smo da 13 izraelskih života vrijedi gotovo 1.500 palestinskih života.Ako ove brojke provučemo kroz kalkulator dobit ćemo broj 115.3 što znači da jedan izraelski život vrijedi više od 115 palestinskih života.

U posljednjoj deceniji naučili smo da je 3.000 američkih života vrijedno koliko milion muslimanskih života, ili po ‘ kalkulatoru vrijednosti’ jedan američki život vrijedi 333 arapska i afganistanska života. Interesantno , zar ne?

Mediji i vanjska politika zemalja Zapada uče nas da smo manje vrijedni, da naši životi ne zaslužuju pažnju i da je to samo jedan musliman manje.

IslamBosna.ba

Leave a Reply

*

captcha *