Dva ribara koj su se bili izgubili u Sibiru osumnjičeni su da su ubili i pojeli svog prijatelja kako bi preživjeli. Nedostaje i četvrti član posade pa se sumnja da je i njega zatekla ista sudbina.

Alexander Abdullaev (37) i Alexei Gradulenko (35) dovedeni su na sigurno helikopterom, a preživjeli su na temperaturama koje su se spuštale i ispod minus 30 stepeni Celzijevih, tri mjeseca nakon što su krenuli u ribolov. Policija je osim njih pronašla i ostatke jednog do njihovih prijatelja čije je tijelo bilo isjeckano na komade i nije se moglo odmah identificirati, prenosi 24sata.hr.

Vjeruje se da su se muškarci okrenuli kanibalizmu zbog gladi.

– Oba muškarca poriču da imaju išta s ovom smrću. Na dijelovima tijela koji su pronađeni jasno se vide rezovi. To znači da je tijelo isjeckano na komade. Dijelovi tijela su prebačeni u mrtvačnicu, rekao je izvor za Siberian Times i dodao da sve upućuje na nasilnu smrt te da je policija pokrenula istragu.

Ribari i dalje negiraju da imaju bilo šta sa smrću Viktora Komarova (47) i Andreia Kurochkina (44). Tvrde da su ih ostavili u napuštenoj kući kopača zlata, a da su oni pokušavali pronaći pomoć. Policija ih još uvijek nije uhapsila.

 

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *