… Ilidža upućen Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, a nakon što je nesretna žena spas od agresivnog muža zatražila od policije. Tokom dana stigle su I prve reakcije

Kako piše Slobodna Bosna, ministra je prije nekoliko dana saslušala sarajevska policija koja je intervenisala na poziv njegove supruge, koja ga je prijavila da ju je brutalno premlatio. Kada je policijska patrola stigla na mjesto događaja, pred zgradom je zatekla isprepadanu Behiju Selimović koja je ispričala da je suprug uhvatio za vrat, te da je polupao namještaj u stanu iz kojega je ona pobjegla. Slobodna Bosna dalje piše kako je I ministar izašao I ispričao svoju verziju događaja te otišao pozvavši službenog vozača. Policija je u stanu zatekla pravi haos, a Suljagićeva supruga je pričala kako joj je suprug prijetio stranačkim kolegama, Kokom, misleći na federalnog ministra policije i kantonalnim ministrom Muhamedom Budimlićem. Ministar Suljagić, u poslijepodnevnim satima poslao je demanti i sve nazvao najobičnijim lažima.

Suljagić navodi:  “Objavljeni tekst naprosto vrvi lažima, počev od toga da smo pozvali policiju, preko navodnog spominjanja imena koja se pojavljuju u tom tekstu, sve do konstrukcije da je moja supruga čak pozvala i austrijsku ambasadu. Najbrutalnija od svih laži je ta da sam ja uopšte u stanju udariti svoju suprugu.”

 

I TV1 je kontaktirala sve nadležne organe. Iz kantonalnog MUP-a su potvrdili napise Slobodne Bosne te su tako demantirali ministrov demanti. Potvrđeno nam je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju. Na licu mjesta je obavljen razgovor, i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.  Svojim demantijem ministar Suljagić je dodatno kompromitirao samog sebe.

(Vijesti.ba)

Leave a Reply

*

captcha *