Organizacioni odbor za obilježevanje značajnih datuma za općinu Bužim završio je sve pripreme za ovogodišnju sedamnaestu manifestaciju “Slobodarski dana viteškog grada Bužima” koja će trajati od 04. do 15. augusta 2012. godine.

U ovogodišnjem programu planirao je niz vjerskih, historijskih, kulturnih, sportskih i drugih sadržaja, a zbog ramazana, skoro svi događaji će se odvijati u večernjim satima. Svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije počinje sutra sa Večeri Kur’ana ispred Osnovne škole „Bužim“, a petog augusta program počinje posjetom mjesta pogibije Generala Izeta Nanića i pomoćnika komandanta za obavještajne poslove Mehe Bašića. U večernjim satima na Ćorkovači se održava tradicionalna  manifestacija „Sjećanje na heroje“ gdje će biti proučeni jasin i tevhid pred duše svih šehida Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Peti i petnaesti august su centralni datumi manifestacije, a između ova dva datuma planirane su književne večeri, izložbe, eko akcija, brojni sportski događaji od kojih treba posebno izdvojiti Memorijalni malonogometni turnir “Izet Nanić“, te biciklistički i ultra-maraton Bihać-Bužim, gitarijada, veče folklora, ilahija i sevdaha,  te niz drugih programskh sadržaja. Predsjednik Organizacionog odbora Edham Eminić potvrdio je da je sve spremno za ovogodišnju manifestaciju koja je posebno značajna zbog  obilježavanja DVADESET GODINA od osnivanja 105-505-te Viteške brigade.

Izvor: buzimljani.ba

(kipba)

Leave a Reply

*

captcha *