U subotu će, kažu meteorolozi, veći dio zemlje biti pod pahuljama, izuzev juga Hercegovine, gdje se očekuje kiša.

– Dakle, subotu će obilježiti snijeg. Temperatura će se kretati između minus četiri i jedan stepen ispod nule, a na jugu zemlje od pet do devet stepeni – naglašavaju u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Snijega će biti i u nedjelju, ali će se oni koji ga ne vole iznenaditi u popodnevnim časovima, kada se očekuje postepeno razvedravanje. No prestanak padavina donosi i niže temperature.

– Najniža jutarnja temperatura u nedjelju iznosiće minus devet stepeni, a najviša dnevna će biti pet stepeni, koliko će se mjeriti na jugu – kažu u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

– U nedjelju će biti negativna temperatura, a u ponedjeljak će padati i do  minus 18, a možda će biti još i niža, što se odnosi na planinske krajeve – naglašava Igor Kovačić, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Prema podacima iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda jutros je u BiH oblačno vrijeme s kišom i snijegom. Planinska i sjeverozapadna područja zahvatile su prve obilnije padavine, a temperature su pale ispod nula stepeni celzija.

Najviše snijega izmjereno je na Bjelašnici (53 cm), zatim u Bihaću (26 cm), Sanskom Mostu (10 cm) i Gradačcu (6 cm).

U Sarajevu oblačno sa kišom, koja će preću u susnježicu i snijegom. Temperatura oko 2 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(depoba)

Leave a Reply

*

captcha *