IslamBosna.ba- Djevojčica iz Sirije čiji otac je izgubio oči i noge u bombardovanju burad bombama Assadovih snaga u pokrajini Idlib u Siriji, uputila je srceparajući apel moleći za liječenje svog babe.

20160118_2_13852470_4658962_web.jpg
“Pozivam turske ljekare, molim vas dajte moje oči mom babi. Učinite da me vidi, da me voli”, kazala je petogodišnja Guzjašı Nasir novinarima u jugoistočnoj turskoj pokrajini Hataj, gdje se njena porodica nalazi u izbjeglištvu.
Me’mun Halid Nasir (27) je izgubio obje noge, prste desne ruke i oba oka, kao i sluh tokom napada bure bombama Assadovog vojnog helikoptera u pokrajini Idlib. Napad je Ma’muna ostavio nepokretnim.

Njegova kćerka još uvijek premala da razumije razarajući efekat građanskog rata u Siriji u kojem je ubijeno vše od 400.000 osoba a na stotine hiljada ranjeno u proteklih pet godina, želi da je njen babo ponovo vidi, da je voli, da čuje njen glas i odgovori kada ga zove.


“Volim puno svoga babu”, kaže ona i nastavlja, “Veoma sam tužna kad ga vidim da tako leži na krevetu. Moj babo ne vidi. On me ne vidi, to me čini jako tužnom”.
“Molim vas, poslušajte me”, apelovala je ona na turske ljekare.”Molim vas uzmite moje oči i dajte ih mom babi. Želim da me vidi, da me voli. Molim Allaha da nas nikada ne ostavi bez njega. Ja ga toliko volim”.

IslamBosna.ba