… djela u vezi trgovine ljudima radi prostitucije provedena koordinisana akcija Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, CJB Doboj i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa Interpolom Beograd.

On je dodao da su u okviru akcije juče i danas, na osnovu naredbe Suda BiH, na području opštine Doboj izvršeni pretres jednog ugostiteljskog objekta, stana i jednog putničkog motornog vozila, koji su u vlasništvu ili ih koristi lice M.J. iz Doboja, prilikom kojih su pronađeni predmeti koji potvrđuju osnove sumnje da se lice bavi kriminalnim aktivnostima u vezi trgovine ljudima radi prostitucije.

“Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta vaća količina novca, dvije automatske puške, kao i drugi predmeti koji će biti korišćeni kao dokaz u krivičnom postupku”, naveo je Narić u saopštenju i precizirao da su u aciji lišeni slobode M.J. i Z.J. iz Doboja, te spašene dvije žrtve trgovine ljudima sa područja Srbije.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima trgovina ljudima, međunarodno vrbovanje radi prostitucije i nezakonito uskraćivanje identifikacionih dokumenata.

U saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi kriminalnih aktivnosti navedenih i drugih lica koji su djelovali kao organizovana kriminalna grupa će biti nastavljen.

 

(SRNA)

Leave a Reply

*

captcha *