… što je u BiH trenutno na dnevnom redu”, izjavio je Dodik Srni nakon sastanka.

Dodik je naglasio da će o ovim temama sutra razgovarati i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je Srni da je sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom na večerašnjem sastanku dogovorio i dalju saradnju ove dvije stranke čija je saradnja i komunikacija dobra.

“Već duže vrijeme osmišljavamo način i koordinaciju našeg rada i vjerujem da smo danas u poziciji da ono što smo prepoznali kao zajednički projekat nastupanja kada je riječ o svim institucijama BiH, nastavimo dalje”, rekao je Čović.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, koji je prisustvovao večerašnjem sastanku, rekao je da od sutrašnjeg susreta sa predsjednikom SNSD-a očekuje završetak konsultacija o formiranju Vijeća ministara BiH.

“Očekujem podršku koncepta koji promovišu i Dodik i Čović, da se da šansa Vijeća ministara, da se realizuje dogovoreno i da svojim prisustvom relaksiramo odnose i pokažemo i drugim nivoima vlasti kako se to radi”, rekao je Bevanda.

On je dodao da je predsjednik SDS-a Mladen Bosić danas tokom razgovora razdvojio “slučaj Dobrovoljačka” od formiranja Vijeća ministara, te da očekuje da ni od strane SNSD-a neće biti opstrukcija.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić.

(Vijesti.ba)

Leave a Reply

*

captcha *