Milorad Dodik, premijer RS-a, u utorak je nevažnim ocijenio posjetu predsjednika Stjepana Mesića Tuzli gdje je hrvatski šef države održao predavanje povodom Zasjedanja Antifašističkog vijeća Narodnooslobodilačke borbe Bosne i Hercegovine.
Dodik je rekao da Mesić svojim djelovanjem ne doprinosi stabilizaciji Bosne i Hercegovine te se miješa u unutarnje odnose BiH i RS-a i otežava njihove odnose s Hrvatskom.

"Njegove izjave su sasvim nekorektne i hrvatski predsjednik na taj način se postavio kao navijačka strana u BiH", rekao je Dodik u Banjoj Luci. Dodao je da Mesić iznosi laži o RS-u te na taj način poziva na rušenje Dejtonskog sporazuma.

Početkom prošlog mjeseca Mesić se osvrnuo na Dodikovu najavu o mogućem raspisivanju referenduma o izdvajanju RS iz BiH, te je rekao da je Milorad Dodik "iluzionist koji ne priznaje BiH" i dodao kako su prijetnje izdvajanjem RS-a iz BiH opasne za zemlje u susjedstvu BiH i za Europu.

Index

Naša država ima jednog univerzalnog političara koji prati sve segmente politike; vanjske, unutrašnje, pravne, ekonomske. On se zove Mile iz Laktaša.

Leave a Reply

*

captcha *