IslamBosna.ba- Kada smo prije nekoliko godina bili u Mekki, mojoj nani su bila potrebna invalidska kolica. Upravo smo stigli u grad i dok smo izlazili iz taksija, jedno drugo smo pitali: “Gdje ćemo pronaći invalidska kolica?”

Proučili smo za njih kratku dovu. U roku od jedne minute, mladić je dotrčao do nas s kolicima, nije kazao ništa i otrčao je dalje. Nije bilo šanse da nas je mogao čuti, bio je predaleko od nas kako bi čuo naš razgovor. Gledali smo jedni u druge u potpunom čuđenju. I u maloj dovi kada smo poželjeli invalidska kolica, također smo imali i velike zahtjeve.

Kada dovite da pronađete izgubljene ključeve ili prođete na ispitu, također dovite i za velike stvari koje su vam potrebne u ovom i narednom životu. Čak i nešto tako jednostavno poput: “Moj Gospodaru, molim Te pomozi mi da nađem parking, i podari meni i mojim voljenim najveće deredže Dženneta”. Nikada ne znate kada će On odgovoriti na male i velike dove u istom trenutku.

Poslanik, s.a.v.s., je kazao: Uistinu, Gospodar tvoj je velikodušan i stidljiv. Ako njegov sluga podiže ruke ka njemu (u molitvi), on se stidi da ih vrati prazne. (Ebu Davud)

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisala: Merjem Amirebrahimi

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba