IslamBosna.ba- Izraelski Vrhovni sud obio je peticiju porodice Palestinaca da se sruše kuće trojice izraelskih Jevreja ubica koji su ubili njihovog sina 2014., prenosi palestinska novinska agencija Safa.
Izraelski sud je odbacio rušenje kuća ubica tvrdeći da to ne bi zastrašivanje pod izgovorom da ‘terori nije uobičajen među jevrejskim zajednicama’ dok je uobičajen među Palestincima.
Izraelska stranica vijesti, prenosi Safa, je prenijela da je izraelski Vrhovni sud kazao da će razmotriti pitanje rušenja kuća ‘jevrejskih terorista’ ukoliko dođe do povećanja takvih zločina.
Trojica jevrejskih doseljenika su u julu 2014. godine ubila palestinskog tinejdžera Muhammeda Ebu Hajdera iz Jerusalema. Oni su ga kidnapovali, pretukli a onda živog zapalili.
Dok izraelska okupacija ruši kuće navodnih palestinskih terorista, porodica palestinskog tinejdžera je podnijela peticiju izraelskom sudu da se po istoj logici ponaša i prema izraelskim teroristima.

U julu 2015. godine, grupa izraelskih doseljenika također je ubila troje Palestinaca, roditelje i njihovog osamnaestomjesečnog sina kada su zapalili njihovu kuću tokom noći. Ali Davabša (9) je jedini preživjeli iz ovog požara i koji živi sa ozbiljnim opekotinama po cijelom tijelu.
U oba ova slučaja, izraelske okupacione vlasti tvrde da su ubice maloljetnici, međutim, svi počinioci su stariji od 18 godina.

IslamBosna.ba