-Plan je obići sve mjesne zajednice te napraviti analizu šta je dosad urađeno, šta treba uraditi i to će biti prezentirano na donatorskoj konferenciji predstavnicima vlasti u BiH, svih ambasada i međunarodne zajednice u BiH te humantarih organizacija – pojasnio je Duraković.

Govoreći o realizaciji programa rada, načelnik Općine Srebrenica ističe kako je planirano intenziviranje saradnje s privatnim investitorima kako bi se u Srebrenicu privukao što veći broj investicija.

-Perspektiva je kvalitetan tim za izradu projekata, jer očito je sve manje donatora, a od nas se očekuje da imamo kvalitetne programe. Način prikupljanja sredstava se promijenio i bez kvalitetnih programa nećemo dobiti ništa – podcrtao je Duraković.

Najavio je i reorganizaciju općinske uprave, približavanje mjesnih zajednica i općinske administracije te veće učešće građana Srebrenice u donešenju odluka.

Također, Duraković navodi da će biti analiziran i rad svih nevladinih organizacija koja koriste budžetska sredstva Općine, naglasivši da “one organizacije koje nisu imale nikakve projekte sredstava mogu tražiti na nekoj drugoj strani, a ne u Općini”.

-Da bi uspjeli, nephodna je efikasna administracija. Oni koji budu radili, bit će nagrađeni, dok oni koji ne budu radili bit će sankcionisani – poručio je Duraković.

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *