Tom prilikom bit će promovirana knjiga o radu i djelovanju reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića i Islamske zajednice u BiH u proteklom dvadesetogodišnjem periodu. O knjizi i uopće o liku i djelu reisu-l-uleme Cerića, kako je najavljeno, govorit će ugledni međunarodni i domaći učenjaci, vjerski velikodostojnici i aktivisti, te druge značajne ličnosti iz društvenog života naše zemlje.

 

Knjiga je objavljena u izdanju Centra za napredne studije (CNS) iz Sarajeva, a uredili su je Aziz Kadribegović, Ahmet Alibašić i Ekrem Tucaković. U sklopu promocije pod pokroviteljstvom Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU) biće prezentiran likovni projekt profesora Mehmeda Akšamije, člana BANU-a.

 

Projekt u sklopu naznačene manifestacije otvorit će akademik Ferid Muhić, predsjednik BANU-a, a posjetioci će na četrdesetak velikih panoa imati priliku vidjeti najznačajnije segmente djelovanja i rada reisu-l-uleme Cerića, prezentaciju dijela njegovih aktivnosti i susreta, njegovih nastupa i ostvarenja, nagrada i priznanja koja je kao reisu-l-ulema dobio na međunarodnom i domaćem nivou.

 

(aacomtr)

Leave a Reply

*

captcha *