IslamBosna.ba-Vojno krilo islamskog pokreta otpora Hamasa, Brigade Izuddin el-Kassam potvrdilo je da opsada  Pojasa Gazze nije niti će zaustaviti jačanje, razvoj i pripremu pokreta za oslobođenje Palestine. Politika neprijatelja – istaknuto je iz Brigada – povećava samo odlučnost i posvećenost borbi sve dok i posljednji čovjek i posljednji komad zemlje ne budu oslobođeni.

Glasnogovornik Brigada Ebu Ubejde je danas, na velikoj vojnoj paradi u južnom gradu Refahu istakao da neprijatelj, ukoliko misli da je pod okriljem primirja “uspio suzbiti Pokret otpora, onda je on obmanut i kukavica koji ne poznaje realno stanje”.

Govoreći o pitanju zarobljenika, Ebu Ubejde je istakao da je demonstracija sile neprijatelja i njegov rasistički odnos prema palestinskim zatvorenicima pokazatelj njegove nemoći, moralnog, sigurnosnog, političkog i vojnog neuspjeha, poručivši: “Neka znaju naši neprijatelji, njihovi zatvorenici u našim zatvorima prolazit će isto ono što prolaze naši u njihovim.” On je istakao da je jedno od najvažnijih pitanja za Brigade upravo pitanje zarobljenih Palestinaca, istakavši da pokret ulaže sve napore kako bi ih oslobodio i sačuvao njihovo dostojanstvo.

IslamBosna.ba