KABINET JE OVLAŠĆEN DA ZAPRIJETI: Iz velelepnog Kabineta predsjednika RS, Milorada Dodika, poručeno je priopćenjem sljedeće: „Lider Liberalno-demokratske partije, Čedomir Jovanović, insistiranjem na smišljenoj laži da je Republika Srpska nastala na genocidu, pokušava da pripiše kolektivnu odgovornost cijelom narodu koji je samo branio pravo na život na prostorima na kojim vjekovima živi. Ružno je što preko neistina o Srpskoj i njenom nastanku Jovanović pokušava pridobiti ili svoje birače ili mentore. Svejedno“.  

Kabinet zlokobno podseća Jovanovića i cijelu javnost „da je Srpska nedavno proslavila 20 godina postojanja i da je kao izraz volje sprskog naroda u BiH nastala 9. januara 1992. godine“, zaključujući sljedeće: „Dakle, Republika Srpska je proglašena prije početka građanskog rata u BiH, koji je, nažalost, odnio veliki broj žrtava. Jovanovićevu reakciju vidimo kao potpuno nepotrebnu i tendencioznu i vjerovatno usmjerenu za potrebe predstojeće predizborne kampanje u Srbiji“. Kad se Kabinetu učinilo da ni ovo nije dovoljno, Kabinet je „naglasio“ da Šumska „nije genocidna tvorevina“, da nije i neće biti „ničija moneta za potkusurivanje, pa ni Liberalno-demokratskoj partiji“.

RAJKO VASIĆ, DUBOKO GRLO MILETA DODIKA:  Izvršni sekretar Dodikove sekte SNSD, Rajko Vasić, rekao je za banjalučki „Fokus“ da je „morbidno iz lagodnog Beograda iživljavati se nad Srpskom i njenih milion i po stanovnika“, kao i obezvrijeđivati ih zločinom u Srebrenici i izmišljenim genocidom.

A potom je poentirao: „Čedomir Jovanović i političke babe Srbije, uključujući razne lihtašice, Kandićke i ostale, više su nego strani plaćenici i više nego obični slugani Bošnjaka iz Sarajeva. Oni su srbijanski nosači muslimanskih fesova, jer pokušavaju da gledaju na Srpsku i na Srbe u BiH jednostranije nego Bošnjaci i bošnjački sarajevski politički krug“. Dodikov ideolog je dodao da su toj grupi “srbijanskih slugana” važnije žrtve Srebrenice nego milion i po Srba: „Ta grupa srbijanskih slugana ne može podnijeti činjenicu da su Srbi u Srpskoj jedini u katastrofalnoj politici na prostoru bivše Jugoslavije uspjeli da opstanu na svojoj zemlji. Njima smeta ta činjenica i zato se slažu sa Sarajevom i njihovom propagandom. Mislim da su Jovanović i bulumenta iz te kaste sumrak Srbije i srpskog nacionalnog bića“.  

alt

Genocid u mozgu: Autoportret Rajka Vasića, mašinsko ulje na lepku

Autor: Rajko Vasić

Konačno, na svom blogu, Vasić je poručio Jovanoviću: „U borbi za opstanak sve je dozvoljeno. I oči, i grkljan. Ko je ispred cevi, mrtav je. Slobodno proglasi ovo nekim memorandumom. Rajkov Memorandum. Fašizmom. Da komandujem vojskom koja se bori za narodni opstanak, ne znam koje bi ženevske konvencije stale predame.Tezu o genocidnosti, i izmišljanje genocida u Srebrenici, kao da je Genocid Distrikt, pa možeš da ga proglasiš gdje hoćeš, lansirali su Muslinanski Ratni Gubitnici da bi prikrili upravo taj pokušaj istrebljenja, iseljenja, uništenja Srba u BiH“.

A ŠTA KAŽU OSTALI ŠUMNJACI: Izvijesni Branislav Borenović, potpredsjednik PDP, kazao je da ne može shvatiti da neko iz političke elite Srbije može govoriti o genocidnosti Srpske: – Apsurdno je da će neko dobiti glasove u Srbiji tako što će pričati protiv Srpske. Mislim da ovakve izjave ne pristaju nikome, a posebno ne mladima. Ludost je govoriti o RS na ovakav način.

Neki Mićo Mićić, potpredsjednik SDS, rekao je da Jovanović nema ni pet odsto podrške u srpskom narodu: “Treba znati da je u proteklom ratu žrtava bilo na svim stranama. Međutim, u najmanju ruku je nekorektno da Jovanović na ovaj način pokušava da dobija političke poene u Srbiji.”

Enigmatično-misteriozni Milovan Čerek, nešto što tvrdi da je potpredsjednik „SP“, rekao je za voljeni „Fokus“ da Jovanovića ne vidi kao nekog predstavnika Srbije i srpskog naroda: „Ovo je posebno izraženo kroz njegovo ponašanje. Lično, ne čude me ovakvi Jovanovići stavovi, jer on uvijek ima neki negativan odnos prema nama iz Srpske“.

Podršku ljutim Šumnjacima uputio je iz svog Kabineta historičar Čedomir Antić koji je rekao je da je lider LDP „po ko zna koji put pokazao da je neozbiljan i neodgovoran političar, iznijevši stav da je RS genocidna tvorevina, jer je poznato da je Srpska nastala na sporazumu koji je potpisao i muslimanski ratni lider, Alija Izetbegović, i da je ona međunarodno priznata“.

Antiću se pridružio i „politički analitičar iz Beograda“ po imenu Dušan Janjić koji je otkrio sljedeće: – Apsolutno me ne iznenađuje to od Jovanovića, ali će to adekvatno nagraditi i glasači u Srbiji. Mnogo su oni zreliji nego što misli Čedomir Jovanović i oni koji za njega iz sadašnje vlasti spinuju javnost.

* Svi citati preuzeti iz Dodikovih šumskih medija

(enovinecom/IslamBosna.ba)

Leave a Reply

*

captcha *