Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović juče je u Novom Sadu uputio žestoke kritike na računSrpske pravoslavne crkve, nazvavši je „mutantom pogrešne politike, koja je uništila sve dobro u Srbiji“.

– Hvala vam što niste bacili gradonačelnika Novog Sada u Dunav – poručio je sveštenstvu SPC Jovanović, podsetivši na sporno obeležavanje godišnjice Novosadske racije, kojem je gradonačelnik Igor Pavličić prisustvovao kao običan građanin.

Jovanović je članovima i simpatizerima stranke na jučerašnjoj sednici Skupštine Pokrajinskog odbora LDP poručio da je cilj i obaveza partije kojoj pripadaju da od Vojvodine, zajedno s manjinskim i regionalnim strankama, kao i s demokratama, u pokrajini naprave „tvrđavu evropske Srbije, pa da onda iz takve Vojvodine pomognu Srbiji“.

LDP mora naći svoje mesto u Vojvodini, i to ne tako što ćemo ratovati sa Čankom za titulu autonomaša, koju je on u poslednjih 20 godina obesmislio, niti u ratu s demokratama u Vojvodini, koji su već u ratu sa svojom centralom u Beogradu – istakao je Jovanović.

On je naglasio i da je pomno pratio susret lidera Srbije, BiH i Hrvatske na Jahorini i poručio da LDP „neće naći svoju sreću u ratu s Tadićem“.

Predsednik SDU Žarko Korać istakao je da će predstojeći izbori biti veoma teški jer se „Srbija nalazi u teškom položaju“. On je rekao da je zadatak LDP i SDU da građanima pomognu da izađu na izbore i da savladaju malodušnost i obeshrabrenost.

Saša Popović

Dušan Mijić menadžer pokrajinskog LDP

Skupština PO LDP juče je za menadžera stranke u Vojvodini izabrala potpredsednika partije Dušana Mijića, koji će na toj funkciji biti do izbora. Izabrano je i Predsedništvo PO LDP.

 

(kipba)

Leave a Reply

*

captcha *