IslamBosna.ba- Ministarstvo vakufa Egipta nastavilo je svoju kampanju protiv nezavisnih i anti-diktatorskih udruženja uleme, pojedinaca i asocijacija. U toj kampanji mnoge od islamskih i ulemanskih organizacija stavljene su na listu terorističkih organizacija samo zato što se suprotstavljaju vojnom puču generala Abdulfettaha es-Sisija.

Posljednje u nizu jeste današnji zahtjev ministra vakufa Muhtara Džum’e da se na listu terorističkih organizacija stavi i Front uleme el-Azhara jer, prema njegovim riječima, kvari sliku o islamu i domovini. On je u saopćenju koje je danas objavljeno saopćio da ova organizacija zaslužuje da bude postavljena na listu terorističkih organizacija zbog “elektronskog terorizma” koji vrši posredstvom svoje internet stranice.

Džum’a je pozvao da se donese brza odluka prema svima onima koji pripadaju ili podržavaju zabranjeni Front, kao i Svjetsku uniju islamskih učenjaka, jer su oni ‘teroristčko, intelektualno krilo međunarodne organizacije Muslimanske braće’.

Front uleme el-Azhara osnovan je 1946. godine, u nekoliko navrata je prekidao svoj rad, a ima i svoju zvaničnu internet stranicu.

IslamBosna.ba