Egipatska vojska je izdala prvo saopćenje nakon najave ustavne reforme u zemlji, koju je tražio predsjednik Muhammed Mursi.

Predsjednik Muhammed Mursi je u cilju prevazilaženja krize u zemlji, pozvao na dijalog sve političke strane, međutim, lideri opozicije odbili su razgovarati o ustavnoj reformi u zemlji.

Predsjedavajući Vijeća muslimanskog bratstva Muhammed Bedii, također je pozvao da se strane drže daleko od sukoba i da je najprikladnije rješenje za krizu referendum.

-Mursi sa liderima

Predsjednik Mursi se u cilju rješavanje krize u zemlji sastao sa predsjednicima sedam stranaka i vodećim ljudima u zemlji. Očekuje se da će odluke sa ovog sastanka biti javnosti objavljene nakon ovog sastanka.

Sastanku koji je održan nakon Mursijevog poziva na dijalog nisu prisustvovala vodeća imena opozicije među kojima se nalazi i bivši ministar vanjskih poslova Egipta Amr Musa.

Kako saznaju novinari agencije Anadolija, najviše polemike nakon sastanka će izazvati Mursijev prijedlog o referendumu o ustavnim reformama koji bi trebao biti održan 15. decembra.

 

(aacomtr)

Leave a Reply

*

captcha *