IslamBosna.ba-Poznati islamski daija dr. Muhammed el-Arifi poslao je poruku alžirskim reprezentantivcima koji učestvuju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu da “svijetu pokažu muslimanski moral kao i da budu ustrajni u namazu i pokornosti Uzvišenom Allahu.”

On je na svojoj zvaničnoj stranici na Facebook-u napisao: “Dozvolite mi da danas iskažem osjećanja ljubavi, čežnje i uvažavanja Alžiru, zemlji znanja i borbe, zemlji milona šehida. Jednom sam ga obišao i odmah i je prirastao za srce. Svidjeli su mi se i zavolio sam njegove stanovnike, pa među njima imam svojih prijatelja i braće.”

On je još dodao: “Stalno činim dovu za Alžir, a posebno ovih dana za braću koja učestvuju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Pozivam igrače i upravu da na najbolji način; u fudbalu, ali i u moralu predstave Alžir. Poručujem im da svijetu prikažu moral muslimana općenito,a  Alžiraca posebno.

Poručujem alžirskim momcima koji su na prvenstvu: “Nastojte upotpuniti vaša djela, vaše namaze i ibadete. Držite se vjere i morala, od Allaha tražite pomoć i na Njega se oslonite. Znajte da imate one koji vas vole na svakom mjestu, koji za vas čine dove i raduju se svakom dobru koje vam Allah podari. Tako mi Allaha, ja vas volim, vas, Alžir i njegove stanovnike.”

Sedžda zahvale igrača reprezentacije Alžira nakon postignutog gola protiv Belgije

On je svoje obraćanje završio: “Gospodaru, usreći Alžir njegovom omladinom, sačuvaj ih, učvrsti ih u svakom dobru i sačuvaj ih svakog zla, Gospodaru.”

IslamBosna.ba