Predsjednik NAE Leith Anderson je izjavo da ideja o paljenju Kur’ana ima za cilj osvetu. Iako Biblija kaže da kršćani ne smiju na zlo uzvraćati zlim, i moraju uvijek biti blagi jedni prema drugima, a i prema svima drugima. Kao što je rečeno u 1. poslanici Solunjanima, 5:15: “Pazite da ko komu zlo zlom ne uzvrati, nego uvijek promovišite dobro jedni prema drugima i prema svima.“

NAE poziva svoje članove da njeguju odnose povjerenja i poštovanja sa susjedima drugih vjera. Bog je stvorio čovjeka i stoga svi trebaju biti tretirani s dostojanstvom i poštovanjem.

Predloženo spaljivanje Kur’ana duboko bi uvrijedilo muslimane širom svijeta; isto kao što bi spaljivanje Biblije uvrijedilo kršćane. Takav čin bi eskalirao napetost između dvije vjere u SAD-u i širom svijeta, stoji u saopćenju NAE.

Moramo priznati da borba s požarom – vatrom izaziva samo veći požar“, izjavio je Joel Hunter, sveštenik u Northlandu, član NAE upravnog odbora direktora. „Ljubav je voda koja će ugasiti uništenje.”

Andesron je rekao: “Najmoćnija izjava organizatora planiranog paljenja Kur’ana 11. septembra bila bi da su otkazali u ime ljubavi prema Isusu Kristu.“

IslamBosna.ba

Leave a Reply

*

captcha *