IslamBosna.ba- Kao odgovor na izraelski pritisak Google Play je uklonio igricu Gaza Man iz svoje ponude. Gaza Man je igrica koja omogućava korisnicima da budu borci palestinskog otpora i koriste puške, RPG-ove i rakete kako bi se borili protiv invazije izraelskih vojnika, vozila i bespilotnih letjelica.

33151Početna scena igre prikazuje kako izraelski vojnici nasilno odvajaju dijete od majke. Cilj igrice je spasiti dijete u kasnijim fazama igre. U opisu igrice na Google Play je pisalo: “Gaza Man je više od igre! Ona podiže moral i borbenih duh njenih korisnika. Ono što korisnik doživljava u igri može se prenijeti iz virtuelnog svijeta igre u stvarni život na okupiranim teritorijama. Na ovaj način, ona održava njegovu volju da postigne oslobođenje živ, i pomaže u usađivanju duboke posvećenosti borbi protiv okupatora. Gaza Man je dizajniran da bude pogodan za sve uzraste, kao i da postigne snove i težnje korisnika. Tokom igrice, igrač prolazi različite razine težine i potrebno je da igrač primijeni hrabrost i mudrost kako bi prošao prepreke sa kojima se suočava na ovim razinama. Ovo je test brzine igrača, kao i sposobnosti i inteligencije. Dizajneri igrice nastoje postaći duh otpora protiv nepravde kod mlade generacije, i smatraju da je Gaza Man njihov prvi napor ka postizanju tog cilja”.

“Ideja igre, inspirisana posljednjom agresijom na Gazzu, jeste konkretizovanje ideje o odbrani zemlje kao prirodnog prava a ne kao terorizma, kao i da u umu igrača ostane ideja palestinskog heroja”, kažu dizajneri igrice.

Download Gaza Man

IslamBosna.ba