IslamBosna.ba- Britanski parlamentarac George Galloway je pretučen u petak od strane nepoznatog muškaraca u Londonu očigledno zbog njegovih anti-izraelskih primjedbi.

Ron McKay, glasnogovornik Gallowaya, je kazao da je parlamentarac pretučen u Golborne Road u Notting Hillu, London, dok se fotografisao sa mještanima.

McKay navodi da je Galloway pretrpio modrice na licu i da mu je slomljeno nekoliko rebara. „Odjednom je muškarac skočio na njega i počeo ga tući upućujući mu riječi povezane sa Holokaustom“, kazao je McKay. Muškarac je tokom napada Gallowaya nazivao Hitlerom, piše BBC.

On nastavlja: „Očigledno je da je povezano sa njegovim komentarima vezanim za Izrael, jer je tip govorio o Holokaustu“.

Galloway, predstavnik nezavisne stranka “Respect”, zastupnik za Bradford West, na sastanku stranke 2. avgusta je objavio da je ‘Bradford zona slobodna od Izraela“.

On je dodao „Mi ne želimo nikakve izraelske proizvode, mi ne želimo izraelske usluge, mi ne želimo da ijedan izraelski akademik dođe na univerzitet ili koledž, mi ne želimo da čak ni izraelski turisti dolaze u Bradford, čak i ukoliko pojedini od njih su mislili da to urade“.

Komentarišući Gallowayovu izjavu, glasnogovornik je kazao za britanske medije da je to bila reakcija na izraelski rat u Gazzi. „George stoji iza svojih komentara, on misli da su jako razumni“, kazao je McKay za BBC.

„Razlog ovakvih komentara počiva na masovnom krvoproliću i masovnom pokolju nad narodom Gazze“, kazao je on i dodao „direktna akcija je pomogla u borbi protiv aparthejda“.

IslamBosna.ba