Rastakanje države

– Nas istražuju oni koji bi trebali istraživati one koji su nas tukli i zatvarali u logore tokom rata. To što se istražuje jedan Backović, heroj otpora u Sarajevu, general Atif Dudaković, heroj koji je branio narod cijele Bosanske krajine, te što su zbog odnosa domaćih vlasti prema njima mnogi generali otišli pod zemlju, kao što je Mehmed Alagić, govori da je u BiH počeo lov na one koji su branili državu BiH – smatra Gojer.

Ipak, kako kaže, vrhunac političkog skandala u BiH je pokušaj da se starosnim godinama opravda odlazak u penziju Dragana Vikića, za kojeg, kako kaže, sve Sarajlije znaju da je sa svojom jedinicom prvi stao u odbranu BiH i Sarajeva.

– To je katastrofalan potez. Ja se kao građanin Sarajeva ne osjećam sigurnim otkad na čelu Specijalne jedinice više nije Dragan Vikić. On je potvrđen u najtežim ratnim okolnostima kao patriota i rodoljub. Bitna je činjenica da nije smijenjen samo Vikić, nego i Hrvat Vikić – kaže Gojer.

On tvrdi da su posljednja dešavanja dio plana međunarodne zajednice da rastoči državu BiH, te da se nalazimo u najtežoj situaciji otkad ova zemlja postoji.

Žalosna šutnja

– Žalosno je što Sarajevo i BiH šute dok smjenjuju Vikića, čovjeka koji je branio ovu zemlju. Pa, on je dokazao da ovu zemlju voli mnogo više od onih koji su donijeli odluku da se s njim, kao i s mnogim drugim patriotima u ovoj zemlji, obračunaju – kaže Gojer.

On upozorava da BiH upravljaju ljudi koji su dovedeni iz inozemstva, gdje su proveli cijeli rat, dok su istinski patrioti patili usljed četničkog terora.

Zašto Bakir Izetbegović izjednačava krivicu

Gojer se osvrnuo i na izjavu Bakira Izetbegovića koji je u intervjuu za RTRS u petak navečer kazao da je “svaka strana počinila neki zločin tokom proteklog rata” te da “ne vjeruje da je Atif Dudaković zapovjedio i počinio zločin”

– To što on govori jednostavno nije tačno. Naša strana nije činila zločin. Ona se branila. Ne može se govoriti da su sve strane iste. To se govori po narudžbi stranaca, koji žele da nas ujednače u zlu. Narod BiH je izdan od njegovih političara. Iznenađuje me da neko ko je kao i ja bio pod granatama kaže da su sve tri strane isto krive. Ovdje su građani bili zatvoreni u najvećem koncentracionom logoru, a nama se nameće kolektivna krivica  – upozorava Gojer.

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *