Halilović je na konferenciji za novinare istakao da je iz ovih sredstava finansirano 20 projekata iz oblasti visokogradnje i niskogradnje, pružena je pomoć za 38 privrednih subjekata, zaposleno je ili će biti zaposleno 113 lica na neodređeno vrijeme, a razvojem poljoprivrede pomognuto je 110 porodica.
On je naglasio da je u okviru programa obrazovanja obezbijeđeno i realizovano 5 100 mjesečnih stipendija za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, a angažovano je i 19 pripravnika u više preduzeća i u opštini Srebrenica.
“Putem programa pomoći za grupe sa posebnim potrebama, pružena je finansijska podrška za ukupno 54 fizička i šest pravnih lica”, istakao je Halilović i dodo da neki od projekata nisu završeni, ali će to biti učinjeno u narednih mjesec-dva dana.
On je naglasio da je Ministarstvo u protekle dvije godine u Srebrenicu investiralo oko tri miliona KM za sanaciju stambenih objekata, infrastrukturu i održivost povratka.
Načelnik opštine Srebrenica Osman Suljić rekao je da je ovo prva prava “finansijska injekcija” koja je počela da oporavlja Srebrenicu.
Suljić je pozvao ministra Halilovića da pokuša da obezbijedi još jednu sličnu finansijsku pomoć, “jer se u Srebrenici gradi stabilan politički prostor koji će otvoriti mogućnosti za nova ulaganja u ovaj grad koji ima velike potencijale”.

SveVijesti

Leave a Reply

*

captcha *