IslamBosna.ba– Večeras se stanovnicima Gazze i okupacionim snagama obratio Ebu Ubejda, glasnogovornik Hammasovog oružanog krila Brigada Izzdudin el-Kassam podovom ubistva sina i supruge vrhovnog zapovjednika el-Kassama, Muhammeda ed-Dajfa. Govoreći na televiziji el-Aksa on je kazao: “O sinovi moga naroda, koji čvrsto stojite u odbrani svoje domovine, islamski ummete, cijeli svijetu… Neprijatelj je opet slagao i iznevjerio, a laži i kršenje ugovora je njegova osobina koja ga karakteriše. Jučer je prekršio primirje i učinio zločine serijom napada, akcija i nasumičnog bombardovanja. Jedna od tih akcija bila je i bombardovanje porodične kuće porodice ed-Dulo, u kvartu Ridvan raketama laži i prevare. Vođe neprijatelja su željno iščekivali vijesti na tv-kanalima nadajući se skorom veselju i radosti, kako su im njihove obavještaajne službe obećale. Poručujemo neprijateljima: „Propali ste i vaš trud je propao.“  I ovaj put, nekoliko puta za redom, potvrđujete da ste grupa nesposobnjakovića. Četrdeset pet dana nakon početka bitke, uprkos vašoj obavještajnoj mreži, pokazali ste da jedino što znate jeste da ubijate djecu i žene. Vi ste nemoćni i nesposobni, uz Allahovu dozvolu, nanijeti bilo kakvu štetu Vrhovnom zapovjedniku Brigada Izuddin el-Kassam Ebu Halidu Muhammedu ed-Dajfu. On je, već četvrt vijeka, dokaz vaše nesposobnosti i nemoći, tako jasan i očigledan dokaz, poput sunca u sred dana. Od prve intifade pa do danas, sve ove godine, on je tražen od vas i postao je svjedok vaše nemoći i neuspjeha, kao i svjedok da ste vi, u suštini, samo veliki lažovi. Recite nam, je li Ebu Halid ili neko od vođa Pokreta otpora bio u stanu porodice el-Lewh, koju ste danas bombardovali? Ili u Hajj Zejtunu?

Ebu Halid je počeo s kamenom, zatim prešao na pušku, a onda na šehidske akcije, zatim su granate Pokreta otpora pod njegovom komandom prekrile nebo čitave naše domovine a vas satjerale u skrovišta poput miševa. Brigade Izuddin el-Kassam vam obećavaju da će Muhammed ed-Dajf, s Allahovom dozvolom, biti vrhovni zapovjednik vojske koja će ući u Aksu i osloboditi je sve dok ne očistimo našu zemlju u potpunosti od prljavštine posljednjeg okupatora.

Neka zna okupator da je Muhammed ed-Dajf, kao i Brigade Izuddin el-Kassam i sve organizacije Pokreta otpora, koji stoje iza ed-Dajfa, Allahova odredba i obećanje koji je obznanio, da će protiv vas do Sudnjega dana slati one koji će vas žestoko i nemilosrdno kažnjavati.“

Moj narode, ummete i cijeli svijetu… ovaj zločin uslijedio je nakon što je neprijatelj slagao da su ispaljene rakete kako bi opravdao svoju agresiju i kršenje primirja, nadajući se, da je konačno „ulovio nešto krupno“ kako bi na taj način sebe predstavio kao pobjednika. To su uradili dok je u Kairu trajao „ples šejtana“ koji oni nazivaju pregovorima, a o kojima smo već iznijeli naš stav. Mi smo bili uvjereni da ti pregovori neće dati nikakve rezultate koji bi bili u skladu sa veličinom žrtve koju je naš narod podnio. I pored toga, našem političkom rukovodstvu pokreta i naroda smo dali vremena više nego što je i bilo potrebno kako bi došli do rješenja o prestanku agresije, prekidu opsade i obnovi Pojasa Gazze.

Nakon ovoliko nedjelja neuspjelih pregovora i poslije ovog zločina agresora, mi ističemo da je ova inicijativa „rodila mrtvo dijete“ i ono je danas „ukopano“ sa djetetom šehidom Ali Muhammed ed-Dajfom. Zato, obaveza je palestinske delegacije da se odmah povuče iz pregovora i nakon današnjeg dana nema povratka na ovaj put. Bilo kakva odluka u tom smislu nas apsolutno ne obavezuje.

U sjeni ovih zločina i nakon što smo pregovorima dali dovoljno vremena, čak i više nego dovoljno i u sjeni neuspjeha cionističkih službi i vojske da ubiju vrhovnog zapovjednika Brigada el-Kassam, objavljujemo sljedeće:

Prvo: upozoravamo međunarodne avio-kompanije od putovanja na aerodrom Ben Gurion i tražimo od njih da prekinu sve letove prema i sa ovog aerodroma sa početkom od 6 sati ujutru, četvrtak, 21., avgust 2014.

Drugo: Sprečavaju se sva velika okupljanja neprijatelja na javnim površinama koje su u dometu raketa Brigada Izuddin el-Kassam, a posebno se ovo odnosi na okupljanja na stadionima i sličnim otvorenim površinama.

Treće: Zabranjuje se stanovnicima okolnih gradova oko Gazze povratak u njihove kuće i pozivaju se da bez nužde ne napuštaju skloništa i utvrđenja.

Četvrto:  Sve gore navedeno ostaje na snazi do novih instrukcija od vrhovnog zapovjednika Brigada Izuddin el-Kassam, Muhammeda ed-Dajfa, a upozoraavamo i sve na prenošenje stavova i prijetnjih neprijateljskih vođa, koje nisu u njihovom interesu niti u interesu njihove lične sigurnosti.

Peto: Okupator, ali i cio svijet moraju shvatiti suštinu onoga što naš narod traži. Sve što tražimo jeste da neprijatelj odustane od toga da nam uskraćije hranu, nama i našoj djeci. Ali, neprijatelj je i dalje ustrajan u tome da nas želi uništiti, guši nas kad hoće, daje nam vazduha kad hoće i koliko hoće. Nakon današnjeg dana to mu više nećemo dozvoliti.

Pred nama je džihad: smrt na Allahovom putu ili pobjeda!

IslamBosna.ba