Program je otvoren učenjem Kur’ana, a nastavljen klanjanjem akšam namaza učesnika hatmi. Nakon riječi dobrodošlice domaćina imama hfz. Omera Bušatlića, prisutnima se obratio predsjednik IZ Austrije dr. Fuat Sanac. Dr.Sanac je pohvalio djecu i podsjetio na važnost odgoja djece, te važnost bošnjačke i muslimanske sloge i zajedništva.

Zatim su se skupu obratili uvaženi gosti iz BiH, Halilović Nezim Muderris i dr.hfz. Safvet Halilović, koji su u svojim obraćanjima također ukazali na ulogu roditelja u životu djece i na važnost odgoja djece. Dr.hfz. Halilović je napomenuo da Bošnjaci ne smiju zaboraviti svoje korijene, a niti prestati pomagati Bosnu i Bošnjake. Prisutni su imali čast saslušati i riječi hadžije Izeta, direktora fondacije Al-Kiram koja organizira odlazak na hadždž, i sa profitom od iste fondacije pomažu siromašne porodice i studente u BiH.


Nakon učenja djece i govora uvaženih gostiju, prisutni su mogli poslušati ilahije na turskom i bosanskom jeziku, u izvedbi džematskog hora Biseri. Dr. hfz . Halilović i dr.Fuat Sanac su na kraju programa učačima hatmi uručili vrijedne nagrade, a druženje je nastavljeno uz bogatu bosansku kuhinju.

 

DSC_0157

 

hatme1

 

hatme_aksam2

hatme_fuat_hfz.busatlic

hatme2

 

IslamBosna.ba

Leave a Reply

*

captcha *