Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija kazao je da postoji spremnost EU da pomogne u rješavanju ovih zahtjeva, te da u razumnom roku BiH krene ka EU. 

“Što se tiče državne imovine, treba reći da je ona potpuno neuređena, da ne postoje spiskovi šta je čije. Ima puno posla da se to uredi i kada bi se sada dogovorili proći će godine i godine da se to realizira. Ono što je važno je da utvrdimo principe i da u skladu s odgovorajućim odlukama donesemo zakonsku regulativu, te što prije izvršimo obećanje dato generalnom sekretaru NATO-a Andres Fogh Rasmussenu da krenemo u registraciju vojne imovine kao dijela ukupne imovine u BiH i da se konačno zna čije je šta u ovoj zemlji”, rekao je on.

Sastanku  lidera šest političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu u BiH, osim  Radončića, prisustvovali su lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić, HDZ-a BiH Dragan Čović, HDZ 1990 Božo Ljubić,  i SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

Prvom dijelu sastanka prisustvovali su i specijalni predstavnik EU Peter Sorensen i zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renco Davidi.

 

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *