IslamBosna.ba- Muhammed Muhtar Džuma žestoko je napao šejha Muhammeda Džibrila zbog kako je istakao “prelaska granica u odnosu prema državi i političkog govora prilikom imamljena za 27. noć ramazana u džamiji Amr b. el-As.”

Ministar je u svom telefonskom uključenju večeras za jedan egipatski TV kanal saopćio kako je šejhu Muhammedu Džibrilu “zabranjeno imamljenje u svim džamijama u Egiptu i da će svako onaj ko bude dozvolio ovom čovjeku da imami u nekoj od džamija biti zakonski sankcionisan.”

Ministar je dodao da će se protv šejha Džibrila pokrenuti sudski proces, bit će zabranjeno televizijskim i radio stanicama da emituju bilo šta od njegovih predavanja, učenja Kur’ana i slično, a Ministarstvo će se obratiti i ostalim arapskim zemljama sa zahtjevom da niko od njih ne ugosti šejha Muhammeda Džibrila. Ministar je kazao: “Muhammed Džibril je čovjek sa više lica, čovjek koji se igra osjećanjima ljudi, zbog toga ćemo ga danas, ponovo, vratiti na mjesto koje mu i pripada” – kazao je ministar vakufa.

Pred stotinama hiljada ljudi u Egiptu dovio protiv es-Sisija

IslamBosna.ba