IslamBosna.ba- Značajna ličnost u katoličkoj crkvi je upozorila da će u Italiji ‘uskoro svi biti muslimani’ zbog ‘gluposti’ zemlje.
Italijanski nadbiskup, monsinjojr Carlo Liberati, je kazao da sve veći broj muslimanskih imigranata u Evropi i povećanje sekularizma će dovesti da islam postane najbrojnija vjera na kontinentu.
Biskup emeritus Pompeja je kazao: “Za 10 godina svi će biti muslimani zbog naše gluposti. Italija i Evropa žive na paganski i ateistički način, oni donose zakone protiv Boga i imaju tradiciju da su pravi pagani”.
“Sve ove moralne i vjerske dekadence idu u korist islama”.
On je dodao: “Imamo slabu kršćansku vjeru. Današnja Crkva ne radi dobro i sjemeništa su prazna”.
“Župe u jedina stvar koja opstoji. Potreban nam je pravi kršćanski život. Sve to otvara put prema islamu. Osim toga, oni imaju djecu, a mi ne. Mi smo u punom opadanju”.
Italija je postala primarno odredište muslimanskih imigranata gdje je u posljednje dvije godine oko 330.000 imigranata došlo iz Afrike, Bliskog istoka i Azije. Veliki broj njih je pobjegao zbog rata i došao preko Mediteranskog mora iz Sjeverne Afrike opasnim vožnjama brodom.
Broj muslimana koji žive u Italiji je skočio sa 2.000, tokom 1970-tih, na preko dva miliona krajem 2015. godine, prema službenim italijanskim statistikama.

Liberati tvrdi da želja Italije da pomogne drugim državama utječe na njeno vlastito stanovništvo.
On kaže: “Mi pomažemo bez odlaganja onima koji dolaze izvana i zaboravljamo mnoge siromašne i stare Italijane koji jedu iz kontejnera”.
“Potrebne su nam politike koje će prvo voditi brigu o Italijanima: našim mladim ljudima i nezaposlenima”.
“Ja sam demonstrant. Da nisam svećenik, bio bih na demonstracijama na trgovima. Koja je svrha imati toliko imigranata koji, umjesto da se zahvaljuju na hrani koju im dajemo, bacaju je i provode sate na svojim mobilnim telefonima, pa čak i organiziraju nerede?
Nadbiskup je čak prekorio činjenicu da katolička Crkva donira novac nedavnim migrantima.

On je kazao: “Davanje novca migrantima koji lutaju po gradu ne samo da je pogrešno, već je moralno štetno jer potičemo njihovo ponašanje i oni se navikavaju, a da ne spominjem činjenicu da ih već hranimo. Ponekad mislim da se stvara mreža prosjaka. Sjećam se da je moj otac radio jako naporno kao imigrant u Australiji kako bih ja išao na seminar. Dakle, on je na vlastitoj koži osjetio nelagodu siromaštva i plemenitu osobinu zahvalnosti”.

IslamBosna.ba