Za završetak izgradnje upravne zgrade Rijaseta IZBiH Kuvajt će donirati deset miliona maraka, saznaje “Dnevni avaz”. Ekrem Tucaković, šef Ureda Rijaseta IZ za odnose s javnošću, kaže da je do sada upućeno nekoliko inicijativa za donacije, ali da o onoj prema Kuvajtu u ovom trenutku ne može govoriti.

– Izgradnja upravne zgrade Rijaseta IZBiH projekt je Islamske zajednice i on će biti, sigurno, realiziran – kaže Tucaković.

Iz izvora bliskog Islamskoj zajednici BiH saznajemo da je reis Mustafa ef. Cerić tokom posljednje posjete Kuvajtu domaćinima uputio inicijativu za donaciju za završetak izgradnje upravne zgrade te da je ubrzo uslijedio i njihov potvrdan odgovor. 

– Još nikakav konačan protokol nije urađen niti su pare legle. Međutim, velika je stvar što je inicijativa prihvaćena i vjerovatno će se ići u tom pravcu da za mjesec-dva prve pare legnu kako bi se u rano proljeće punom parom krenulo u završavanje objekta – kaže naš dobro upućen izvor.

Jusuf Zahiragić, direktor ovog objekta u izgradnji, također kaže za naš list da se zahtjev za donaciju za završetak izgradnje zgrade Kuvajtu slao, ali da ne zna o kojem je iznosu riječ.

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *