IslamBosna.ba- Izraelski  internet portal Maariv navodi da je izraelski premijer Benjamin Netanyahu dao odobrenje da se  prošire vojne operacije i da se ciljaju vođe Hammasa kao i vođe drugih palestinskih organizacija.

Maariv je objavio fotografije šestorice vođa Hammasa  i njegovog vojnog krila Brigada Izuddin el-Kassam, navodeći da su to ‘ciljevi koje je nužno eliminisati.” Na ‘listi za odstrel’ se nalaze Ismail Henijje, bivši premijer Gazze, zatim Jahja Sennur i Ruhi Mušteha, zatim vođe vojnog krila Hammasa Muhammed Dajf, Ra’id el-Attar i Mervan Issa.

Iz Maariva navode da je Henije glavni organizator i lider Hammasa u Pojasu Gazze i da je najznačajnija ličnost u pokretu nakon ubistva njegovih osnivača šejha Ahmeda Jasina i Abdulaziza er-Rantisija, te da ga je neophodno eliminisati.

U međuvremenu iz Pojasa Gazze javljaju da se broj ubijenih popeo na 39 osoba.

Izraelski zračni napadi na el-Megazi izbjeglički kamp ubili su tročlanu porodicu, dok se dvoje djece vodi kao nestalo. Muhammed Halaf el-Nevasra (4), beba Nidal Halaf el-Nevasra i njihova majka Sumud su ubijeni kada je izraelski projektil pogodio njihovu kuću u centralnoj Gazzi.  Drugo dvoje djece se vodi kao nestalo a vjeruje se da su njihova tijela zatrpana ispod ruševina.

IslamBosna.ba