IslamBosna.ba- Izraelska okupaciona vojska je u petak pojačala vojno prisustvo duž granice sa Gazzom iz straha od odmazde snaga palestinskog otpora nakon što su doseljenici zapalili porodičnu kuću palestinske porodice u Nabulusu.
Izvor QudsPressa navodi da je izraelska vojska počela sa raspoređivanjem dodatnih snaga duž istočnih i sjevernih granica sa Gazzom.
Izvor je izrazio uvjerenje da se Izraelci strahuju da bi snage otpora iz Gazze mogle izvršiti napade na izraelske ciljeve u znak odmazde zbog smrti palestinske bebe i povreda njegove porodice u Nabulusu.
Pojačavanje snaga se odvija istovremeno sa sporadičnim napadima vatrenim oružjem na naseljena područja na istoku Gazze.

Jučer je ubijen sedamnaestogodišnji mladić u blizini tampon zone, dok je drugi lakše ranjen.

Brigade el-Kassam, oružano krilo islamskog pokreta Hamas, smatra da su vođe izraelske okupacije potpuno odgovorne za napad doseljenika u kojem je smrtno stradala osamnaestomjesečna beba.

U saopćenju objavljenom u petak glasnogovornik Brigada, Ebu Ubejda, je kazao da palestinski narod i njihov otpor neće ostati pasivni prema onome što je opisao kao gnusni zločin ubistva palestinske bebe Alija Davabše i ranjavanja njegove porodice.

“Otpor ima pravo da spali zemlju pod onima koji su zapalili bebu Alija Davabšu”, kazao je Ebu Ubejda. “Zemlja ispod njihovih nogu će gorjeti”.

IslamBosna.ba