IslamBosna.ba– Jedan od blizanaca koji su rođeni prije manje od tri sedmice na početku izraelskog napada na Gazzu ubijen je u nedjelju u izraelskom napadu, dok se drugi bori za život.

Kuća el-Gul blizanaca se nalazila u Refahu a prilikom napada ubijeno je devet članova njihove porodice, a više od dvadeset ranjeno.

Mustafa u rukama svoje majke

Esma el-Gul novinarka iz porodice na svom Facebook profilu je napisala da je njen amidža Ismail ubijen zajedno sa sinovima Muhammedom i Vaelom, dok je također ubijeno i troje Valeove djece Melek, Mustafa i Ismail.

Dvojica Vaelovih sinova su jednojajčani blizanci koji su rođeni tokom izraelske vojne ofanzive.

Jedan je poginuo u nedjelju ujutro tokom napada dok se drugi bori da preživi.

„Preživjeli blizanac je teško ranjen i bori se za život“, napisala je Esma.

Kada su rođeni blizanci Esma je na svom profilu napisala: „U Gazi, uvijek postoji nada i novi život. Vrata svjetlosti i sreće u usred rata“.

Esma dodaje da su njeni rođaci Hanadi i Esma kao i dajdža Hadra također ubijeni u napadu na njihovu kuću, koja se nalazila u izbjegličkom logoru Bešit na jugu Refaha u blizini egipatske granice.

Esma se prisjeća posljednjeg puta kada je vidjela dajdžu, petog dana izraelske vojne ofanzive na Pojas Gazze.

„Bilo je suđeno da se od njih oprostim petog dana rata. Oni su pripremali iftar i pozvali su me da im se pridružim ali žurila sam. Voljela bih da sam prihvatila poziv ali tada nisam znala da žure da napuste ovaj svijet“.

IslamBosna.ba