IslamBosna.ba-Nekoliko izraelskih novina objavilo je u utorak ujutro satirične karikature poslanika Muhammeda, s.a.v.s., pridružujući se provociranju muslimana ostatka svijeta, piše palestinski internet portal palinfo.
Na karikaturama je prikazan Poslanik, s.a.v.s., kako drži znak na kojem piše ‘Ja sam Charlie’ s ciljem izražavanja solidarnosti sa francuskim magazinom Charlie Hebdo.

Izraelski mediji tvrde da će se karikature koje prikazuju poslanika Muhammeda, s.a.v.s., naći na naslovnici Charlie Hebdoa u srijedu za koji se očekuje da će biti prodana u tri miliona primjeraka prevedenih na 16 jezika.

Novo izdanje Charlie Hebdoa, poznatog po svojim satiričnim napadima na islam i druge religije, će uključivati karikature Poslanika, s.a.v.s.,i ismijavat će političare i druge religije, piše Haaretz na hebrejskom jeziku.

Walla, internet stranica na hebrejskom jeziku, je danas objavila karikature poslanika Muhammeda, s.a.v.s., kao i internet stranice Jediot Ahranot i NRG.

Sasvim je jasno da izraelski mediji nastoje eksploatirati napad  u Francuskoj pokazujući solidarnost sa Charlie Hebdom naročito nakon učešća izraelskog premijera Benjamina Netanyahua na pariškom maršu solidarnosti  i njegovim pozivima francuskim Jevrejima da emigriraju u Izrael.

IslamBosna.ba