IslamBosna.ba- Dopisnici agencija iz Jerusalema prenose da je jutros, nakon što je napao jednu ženu koja je klanjala namaz u Mesdžidu-l-Aksi, izraelski policajac psovao i vrijeđao ličnost Allahovog Poslanika, s.a.v.s. Vrijeđanje ličnosti Poslanika, s.a.v.s., uslijedilo je nakon verbalne prepirke nekoliko klanjača sa policijskim organima nakon što je nekoliko žena počelo uzvikivati tekbire kada je grupa jevrejskih doseljenika upala u kompleks Akse.

Više od 20 izraelskih doseljenika jutros je upalo u kompleks Mesdžida kada su ušli na vrata Megariba pod zaštitom izraelskih policijskih snaga i interventne jedinice i prošetalo kompleksom, praćeno srdžbom i glasnim tekbirima klanjača koji su se zadesili u džamiji.

Fanatični rabin Yehuda Glick potaknuo je izraelske policajce da koriste silu u obračunu sa muslimanima, naročito ženama, u kompleksu Mesdžidul Akse , pod izgovorom zaštite jevrejskih posjetitelja.
Na svom Facebook profilu, Glick je snažno osudio policiju u Jerusalemu zbog njihove navodne šutnje zbog ‘nasilja’ nad Jevrejima u gradu, a naročito u Hramu na gori.
“Vaše tolerisanje nasilja je prst na okidaču sljedećeg ubice”, kazao je on, misleći na nedavni neuspjeli pokušaj njegovog ubistva u Jerusalemu.

“Ja ovdje kažem jasno i nedvosmisleno, više krvi će poteči Hramom na gori, a ondavi, izraelska policijo, nećete moći izbjeći svoju odgovornosti i reći ‘ovo nije učinjeno našim rukama’ jer su vaše ruke već umrljane krvlju”, dodao je on.
On je također pozvao Knesset da okonča navodno nasilje nad Jevrejima u Jerusalemu.
“Zadatak novog saziva Knesseta jeste da okonča ovo nasilje nad jevrejskim građanima Izraela u ime radikalnog islama”.
Glick je napravio svoje primjedbe kao reakcija na incident polijevanja vodom jednog rabina od strane jedne Palestinke u kompleksu Mesdžidul Akse.

IslamBosna.ba