IslamBosna.ba- Jevrejski rabin je kazao u srijedu da kršćani nisu dobrodošli u Jerusalemu, i da mu ne smeta paljenje džamija i crkava.
Bentzi Gopstein je kazao za izraelski Kanal 2 da izraelski Jevreji praktično sprečavaju ulazak kršćana u Jerusalem.
On je također pozvao da se spriječi širenje kršćanstva i islama u palestinskom okupiranom Jerusalemu.
Ekstremistički rabin je također kazao da mu ne smeta paljenje džamija i crkava u Jerusalemu, tvrdeći da izraelske vlasti ‘moraju’ hapsiti kršćanske monahe i časne sestre.

Dana 17. decembra haredi internet stranica Kooker objavila je na hebrejskom jeziku Gopstaeinov tekst: “Božiću nema mjesta u Svetoj zemlji… Uklonimo vampire prije nego što nam opet popiju krv” gdje tvrdi da je osnivanje države Izrael ‘najveći šamar koji je Crkva ikada primila’ nakon vijekova neuspjelih pokušaja da eliminišu Jevreje.
Gopstein je vođa zloglasne ekstremističke izraelske jevrejske grupe Lahava, koja je odgovorna za vrijeđanje i uznemiravanje monaha i časnih sestara u okupiranom palestinskom svetom gradu.
Nekoliko izraelskih grupa je aktivno u svetom gradu po pitanju judaizacije, uključujući konfiskovanje islamskog i kršćanskog vlasništva.
Izraelska televizija je ranije dokazala da izraelska vlada stoji iza ovih grupa iako ponekad osuđuju njihove aktivnosti.

IslamBosna.ba