IslamBosna.ba- Izraelski rabin Shmuel Eliyahu je pozvao na ubijanje Palestinaca kako bi priuštio sigurnost izraelskoj okupacionoj državi, piše Days of Palestine.
“Izraelska vojska mora prestati hapsiti Palestince”, napisao je on na Facebooku,’ ali, ona mora ih ubijati i nikoga ne ostaviti u životu”.
Eliyahu je izjavio da su Palestinci neprijatelji izraelske okupacione države i da ‘moraju biti uništeni i slomljeni kako bi se okončalo nasilje”.

Pojašnjavajući svoju halaku (vjersko pravilo), Eliyahu je napisao: “Izraelske policajce koji ostave Palestince u životu treba procesuirati po zakonu”.
On je otišao čak dalje: “Ne smijemo dozvoliti da Palestinac preživi nakon što bude uhapšen. Ukoliko ga ostavite u životu, postoji bojazan da će biti oslobođen i da će onda ubiti druge ljude”. On dodaje: “Moramo iskorijeniti ovo zlo iz naše sredine”.
Izraelske novine Jerusalem Post prenose njegovu izjavu: “Trebamo li ih ostaviti živim kako bi ih onda oslobodili kao ustupak predsjedniku PA, Mahmudu Abbasu? Činjenica je da oni još uvijek imaju želju za terorističkim akacijama pokazuje da se s njima ne obračunavamo dovoljno snažno”.
Eliyahu je također odbacio tvrdnje da je intifada prouzrokovana povećanim brojem jevrejskih doseljenika koji skrnave kompleks Mesdždiu-l-Akse. On tvrdi da je terorizam prirodan palestinskoj duši”.

IslamBosna.ba